To LUGNET HomepageTo LUGNET News HomepageTo LUGNET Guide Homepage
 Help on Searching
 
Post new message to lugnet.loc.seOpen lugnet.loc.se in your NNTP NewsreaderTo LUGNET News Traffic PageSign In (Members)
 Local / Sverige / milstolpar

Några milstolpar i lugnet.loc.se:s historia

Sidan skapad av Tobbe Arnesson 2003-10-10

Kronologisk ordning.

lugnet.loc.se och dess subgrupper skapas
  ------( Welcome to lugnet.loc.se )------
 
Welcome to lugnet.loc.se, a LUGNET discussion group. CHARTER/PURPOSE: lugnet.loc.se (group): Sverige (Sweden). lugnet.loc.* (hierarchy): General-purpose discussion groups for specific localities around the world: events, social gatherings, (...) (26 years ago, 28-Sep-98, to lugnet.loc.se)

Första postningen av en AFOL
  Hi!
 
Hi anyone! I suppose this should be considered my _home_ group? It's where I live anyway. Thanks Todd for the initiative! Anders Isaksson (26 years ago, 5-Oct-98, to lugnet.loc.se.so.esk)

BlockCAD i PC Hemma
  BlockCAD i PC Hemma!
 
Hejsan! <SKRYT> Jag måste få skryta lite grand! Mitt byggprogram BlockCAD finns med i senaste PC Hemma (nr 5-99). Dom skrev till mig och frågade om dom fick ta med det. </SKRYT> Men... dom har inte den senaste versionen - den finns bara på Internet (...) (25 years ago, 26-Apr-99, to lugnet.loc.se)

MiniFig World Tour i Sverige
  MWT: 'Minifig World Tour' i Sverige
 
Tjohej! De två internationellt kända minifig-äventyrarna, Colin och Wanda från Canada, är just nu på besök i Sverige, efter en tids vistelse i Australien. Kameran går, och snart är det dags för dom att packa sitt bagage och fortsätta resan mot (...) (25 years ago, 14-Oct-99, to lugnet.loc.se)

SweLUG nämns för första gången
  Skapa en användarförening - SWELUG
 
Hej vänner! När man sitter så här en hel helg och läser LUGNET för hela slanten och ser att det finns diverse subgrupper runt om i världen, mest prominent kanske New England Lego Users Group (NELUG) är, kommer tankarna vandrande. Varför inte starta (...) (25 years ago, 25-Oct-99, to lugnet.loc.se)

Ett försök att skapa fler användare av loc.se som mynnar i en diskussion om NORDLUG
  Reklam för lugnet.loc.se?
 
Jag vet att det finns en del svenskar "där ute" (Lugnet) som inte har hittat hit till lugnet.loc.se. Min idé är att skicka ett meddelande till de flesta stora grupperna (lugnet.robotics, lugnet.build, lugnet.general, lugnet.trains, lugnet.cad) med (...) (24 years ago, 10-Dec-99, to lugnet.loc.se)

Roll Call
  Re: Mandtal -- Roll Call -- Medlemsförteckning
 
Hej vänner! På anmodan av Jacob Sparre Andersen som översatt "rec.toys.lego roll call form/3.1" till danska, översätter jag nu även till svenska och skickar in en version. Se (2 URLs) översätter inte alla ord av utrymmesskäl, jag anser att ni bör (...) (24 years ago, 17-Dec-99, to lugnet.loc.se)

Drömmar om en Europeisk LEGO-träff
  Dreaming of a European Legofest
 
The great experience of meeting in person other Lego enthusiasts at the MindFest and at some Italian Legofests, makes me dream of a European Legofest. Some remarks about this topic (talking freely): - Saying "European" I use the term in its (...) (24 years ago, 2-Dec-99, to lugnet.loc.it, lugnet.loc.nl, lugnet.loc.no, lugnet.loc.pt, lugnet.loc.se, lugnet.loc.uk, lugnet.loc.cz, lugnet.loc.ee, lugnet.loc.gr, lugnet.loc.lu, lugnet.loc.hu, lugnet.loc.pl, lugnet.loc.ru)

Intresseförfrågan om träff
  Wehaaa... Jag har hittat hit :)
 
Wee! Hejsan hoppsan alla glada LEGO-folk! Jag och min gode cykel- och LEGOvän disskuterade igår att det minsann borde finnas en massa svenskar i Mindstorms e-maillistan som vi hängt på ett tag. Jag mindes någonting svagt om att jag sett någon news (...) (24 years ago, 5-Aug-00, to lugnet.loc.se)

Roll Call (igen)
  "Roll Call" i svensk tappning
 
Hej "Alla". Lånade ett kul formulär från "loc.dk" , det vore kul att se vad ni är för ena i den här gruppen. Jag får väl börja själv.... Namn.........:Joakim Olsson Kön.........:Man, vid senaste kontroll;) Födelseår.........:68 (...) (24 years ago, 23-Aug-00, to lugnet.loc.se)

500:e meddelandet
  Re: Tow Truck 8462
 
Bara en undran?? Är det nån som beställde Tow Trucken eller är jag den ende som har den 'billiga' varianten?? Tänkte bara kolla för jag kanske ska förbi snart igen. /Martin (24 years ago, 19-Sep-00, to lugnet.loc.se)

Tobias Möller trodde att han fick det 500:e
  500:e meddelandet!
 
Helt offtopic, men jag har skickat in meddelande nummer 500 till loc.se ^-^ Hmm... för att göra det on topic igen: Jag var på Stor och Liten. Inget lego fanns kvar ;-; Men i går gav en av mina kompisar mig en godispåse, med två hårda karameller, som (...) (24 years ago, 19-Sep-00, to lugnet.loc.se)

Diskussionen om en LUG tas upp igen
  ViLUG
 
Hej... Jag läste en del gamla inlägg här och det var visst på G med en NORDLUG eller liknande för ett år sedan, alltså en Svensk/nordisk LEGO User Group... Blev det något av med det? Inte? Synd... Är ni fortfarande intresserade av det? Idén med att (...) (24 years ago, 26-Sep-00, to lugnet.loc.se)

Första träffen på gång
  Dags för en 'Get together'?
 
Hejsan alla! NORDLUG-tråden verkade somna in igen, ni kanske missade att jag faktiskt (nästan) erbjöd mig att vara värd för en mindre användarträff? Som jag skrev där (mer eller mindre): Jag kan tänka mig att ta emot en mindre skara folk som vill (...) (23 years ago, 16-Nov-00, to lugnet.loc.se)

Inbjudan till första träffen
  'Get Together' i Eskilstuna - Formell inbjudan
 
Hej alla! Lördag-Söndag 2001-01-13, 14 kommer vi att försöka träffas några/många Lego-fantaster hemma hos mig (Anders Isaksson) här i Eskilstuna. Eftersom det är det första försöket, så vet jag inte så mycket om varken hur många intressenter det (...) (23 years ago, 11-Dec-00, to lugnet.loc.se)

Rapport från träffen
  'Get Together' i full gång!
 
Ja, nu har vi samlats här i E-tuna, alla tre (!), Erik, Tommy, Anders (+ barn). Det blev ju lite glest vid långbordet, men vi roar oss bäst vi kan ändå. Först ett rundvarv över Lego-affärer - inga fynd, men mycket Legoaskar att titta på. Väl hemma (...) (23 years ago, 13-Jan-01, to lugnet.loc.se)

Bilder
  Äntligen bilder från 'Get Together' i Eskilstuna
 
Som ni (kanske) kommer ihåg hade vi en liten Lego-träff här i Eskilstuna i början på året. Äntligen har jag fått ändan ur vagnen och införskaffat en scanner som kan ta dia-bilder (och negativ) också. Bilderna kan betraktas på (URL) är ganska (...) (23 years ago, 10-Mar-01, to lugnet.loc.se)

Ny Teknik CAD ska göra ett reportage om CAD-program för LEGO och mailar en hel del loc.se-användare
  Ang. att Ny Teknik vill skriva om oss
 
Blev jätteglad när jag såg att redaktören på Ny Teknik skrivit till mig ang. LegoCAD. Glädjen dämpades något av att jag upptäckte att jag är en av elva mottagare. :o) Men jag är fortfarande mycket glad. (Det var f ö nära att jag kastade mejlet (...) (23 years ago, 20-Sep-01, to lugnet.loc.se)

Frågan om ett bildande av SweLUG tas upp igen
  SWELUG?
 
Hej allihopa. Jag har fått frågan om det finns någon svensk lego grupp. Om det inte finns, finns det ett intresse för en SWELUG? /Elin (22 years ago, 19-Nov-01, to lugnet.loc.se)

1000:e meddelandet
  Re: SWELUG?
 
(...) Naturligtvis, men inte för mitt bankkonto... (...) Billund revisited, javisst, räkna med mig! /Tore (22 years ago, 21-Nov-01, to lugnet.loc.se)

Anders bjuder upp till ännu en dans
  Inbjudan till Lego-träff i Eskilstuna
 
Hej alla! Lördag-Söndag 2002-01-12, 13 kommer vi att försöka träffas några/många Lego-fantaster hemma hos mig (Anders Isaksson) här i Eskilstuna. I år har Johannes bestämt temat: Borg (Castle), vilket jag själv skulle vilja utvidga till "Sagan om (...) (22 years ago, 15-Dec-01, to lugnet.loc.se)

Terrängen sonderas för en träff i Ludvika
  SweLUGFest?
 
Hej hopp! Nu har jag fr?gat chefen om man f?r l?na kontoret till en svensk LUGfest, isf. har vi en bra lokal att tillg? i centrala (som om det fanns n?got annat än center här) Ludvika med en massa bord, datorer, toaletter, kök, bastu och dusch :) (...) (22 years ago, 18-Oct-02, to lugnet.loc.se)

Inbjudan
  Inbjudan till LEGO-fest 13:e december!
 
Hej! Igår beslutade jag mig för att köra på och ha en LEGO-fest oavsett om någon kommer eller inte, ja, kanske inte så drastiskt men kommer en (1) förutom mig är det GO! Anledningen är att jag var på kontoret och insåg att det är en förträfflig (...) (21 years ago, 29-Nov-02, to lugnet.loc.se)  

En mini-Roll Call
  Inriktning
 
Tänkte det kunde vara roligt att se vad folket här har för sorts Lego. Själv har jag Technic, ModelTeams, Mindstorms och UCS. Resten då? mvh Pehter (21 years ago, 11-Feb-03, to lugnet.loc.se)

loc.se har fått en Kurator
  Fixat lite med .loc.se-sidan!
 
Hej! Om du kör via newsreader, ta en titt på (URL) och ge ett utlåtande! Mer info kommer. Hälsar, /Tobbe (radera SPAM om du vill maila mig) (21 years ago, 21-Mar-03, to lugnet.loc.se)

Ännu en träff
  LEGO-inflyttningsträff! 4-6 april.
 
Hej hopp alla kära AFOL's! Då vi nu så gott som installerat oss i den nya lägenheten kan man se en möjlig helg för inflyttningsfest alá LEGO! Den tilltänkta helgen är fredagen den 4:e april till och med söndagen den 6:e. Dvs. om lite drygt tre och (...) (21 years ago, 11-Mar-03, to lugnet.loc.se, lugnet.loc.dk, lugnet.loc.no)

1500:e meddelandet
  Re: Hemmabygge, i dubbel bemärkelse
 
(...) Det var klart godkända bilder! Speciellt som de inte är slutgiltiga. (...) Det går att fula sig runt vinklar på tak, t.ex. genom att bygga flak av plattor som får hänga ned från nocken (eller någon annan infästning. (...) Bönor till lunch? :) (...) (21 years ago, 9-May-03, to lugnet.loc.se)

Lite arkeologiarbete mynnar i vad som kan vara Internets första svenska AFOL
  Internets första AFOL från Sverige?
 
Tjo! I ljuset av en diskussion om gamla rec.toys.lego hittade jag följande: (URL) är ett inlägg i news-gruppen alt.toys.lego från 1993-03-02 av en som hävdar att han är svensk. Det finns kanske ännu äldre inlägg någonstans från tiden innan a.t.l. (...) (21 years ago, 13-Jun-03, to lugnet.loc.se)

Viss frustration att SweLUG aldrig blir av
  Danmark kom först :-(
 
Jaha, nu har danskarna fixat en ...LUG (Byggepladen) medan vi bara går runt i cirklar och inte kommer någon vart! Heja Danmark - efter midsommar åker jag till Legoland! -- Anders Isaksson, Sweden BlockCAD: (2 URLs) (21 years ago, 15-Jun-03, to lugnet.loc.se)

Fast vi ska snart ha vår femte träff
  Officiell inbjudan till SweLUG #5!
 
Hej alla glada! Så var det äntligen dags för SweLUG #5! Inbjudan: (URL) är med 90% säkerhet klart att vi får låna biosalongen gratis[1] under allahelgonahelgen. Viss reservation för att lokalen ska få hyresgäster. Skulle så ske får vi låna en mindre (...) (21 years ago, 17-Sep-03, to lugnet.loc.se)

SweLUG-hemsidan flyttar in på loc.se
  SweLUG-hemsidan!
 
Hej alla! Jag har flyttat det lilla innehåll som fanns på (URL) hit till loc.se! Verkade bara dumt att ha två separata ställen för information, bättre att samla alla resurser så gott det går, speciellt som sidan var så vacker. Att Lugnet är ett (...) (21 years ago, 18-Sep-03, to lugnet.loc.se)

Belgarna sätter lite press på oss att fixa SweLUG “på riktigt”
  European LUG MAP (2)
 
Hi, For the interested ones, here's a link to our site with a European LUG MAP. Because the one on LUGNET isn't up to date, even after asking Todd & Suzanne, our webmaster desided to create one for our site. You can find it here : (URL) over a (...) (21 years ago, 9-Oct-03, to lugnet.loc.be, lugnet.loc.nl, lugnet.loc.de, lugnet.loc.se)

Denna sida skapas, en s.k. “metamilstolpe” :)
  Milstolpar
 
Hej! Har börjat samla ihop lite milstolpar över loc.se:s historia. Hinner inte längre just nu för jag har lovat att laga mat :) Jag har nått meddelande #800 men missade första diskussionen om NORDLUG, ska inkluderas. Mer kommer! (URL) till om ni vet (...) (21 years ago, 10-Oct-03, to lugnet.loc.se)

2000:e meddelandet (inte där riktigt än)
  Meddelande nummer 2000!
 
Jiii! Grattis till oss, vi har presterat 2000 meddelande i denna grupp! Hälsar, /Tobbe (20 years ago, 9-Feb-04, to lugnet.loc.se)
All text, images, or trademarks in this document are the intellectual property of their respective owners.


©2005 LUGNET. All rights reserved. - hosted by steinbruch.info GbR