To LUGNET HomepageTo LUGNET News HomepageTo LUGNET Guide Homepage
 Help on Searching
 
Post new message to lugnet.loc.seOpen lugnet.loc.se in your NNTP NewsreaderTo LUGNET News Traffic PageSign In (Members)
 Local / Sverige / *1950 (-20)
  Re: Bilder och nyhetsartikel från FLL i Borlänge.
 
(...) Här är bilder från happeningen: (URL) två timmars sömn är jag inte överdrivet kaxig, speciellt inte som vi bara kom tvåa! Kan sammanfatta evenemanget i två tecken: :) /Tobbe (21 years ago, 28-Nov-03, to lugnet.loc.se)
 
  Re: Technic @ Blocket.
 
(...) 22:02. Hmm, den verkar redan vara raderad. Bummer! :( // Anton (sugen på en rymdfärja till) (21 years ago, 27-Nov-03, to lugnet.loc.se)
 
  Re: Bilder och nyhetsartikel från FLL i Borlänge.
 
Som uppföljning; Borlängelaget vann robotkörningen och programmeringspriset, här är en bild från när de vann: (URL) Junk Yard Babies bäst i Skandinavien! I den skandinaviska finalen av FIRST LEGO League i Billund i Danmark vann Junk Yard Babies från (...) (21 years ago, 27-Nov-03, to lugnet.loc.se)
 
  Technic @ Blocket.
 
Hej! Utifall ni missat denna annons: (URL) Teknik Insänd av Eddie Karlsson (tfn: 0221-23713) den 26 november 2003 klockan 22:02. Jag har några lego teknik byggsatser som ja skulle behöva bli av med pga mc köp. Alla bitarna och beskrivningar finns (...) (21 years ago, 27-Nov-03, to lugnet.loc.se)
 
  Re: JCB JS220 Excavator + en översättningsfråga
 
(...) Haha, Jag har ett starkt minne av att vi bröder kallade dem "snurrplattor" som barn! Fast det är nog knappast en särskilt adekvat benämning. Möjligen blev det "karusellbit" eller bara "karusell" senare... :) /Tore (21 years ago, 27-Nov-03, to lugnet.loc.se)
 
  Re: JCB JS220 Excavator + en översättningsfråga
 
(...) Inte tittat än... (...) Inte fordonstekniker, men fuskar med allt :-) "Vridskiva" är förmodligen tekniskt korrekt. Jfr. tyska "Drehscheibe", som vi för övrigt har lånat rakt in till vårt svenska "drejskiva". I mättekniska sammanhang förekommer (...) (21 years ago, 25-Nov-03, to lugnet.loc.se)
 
  Re: JCB JS220 Excavator + en översättningsfråga
 
klippetiklipp. (...) inte (...) Det finns en mängd olika ord för funktionen som sådan.. men de är alla lite olika beroende på i vilket sammanhang de används. Finns det egentligen en "pryl" som motsvarar Legos "turntable" i verkligheten? (Som kan stå (...) (21 years ago, 25-Nov-03, to lugnet.loc.se)
 
  Re: JCB JS220 Excavator + en översättningsfråga
 
(...) Den där Jennifer kan verkligen bygga... Helt otroligt, både snygt som attan och dessutom fulproppat med funktionalitet. När jag som liten, och lyckligt ovetande om engelska termer, lekte med LEGO kallade jag alla "turntables" för just (...) (21 years ago, 25-Nov-03, to lugnet.loc.se)
 
  Re: JCB JS220 Excavator + en översättningsfråga
 
Hej! Först: Har ni inte sett Jennifer Clarks senaste mästerverk ska ni genast dit! (...) Sedan har jag en fråga: Hur översätter man "turntable" till svenska? Ordet "skivspelare" funkar inte riktigt bra för mig. Blir det "vridskiva", "snurrplatta" (...) (21 years ago, 25-Nov-03, to lugnet.loc.se)
 
  Re: All that has an beginning must have an end (Re: FOTW: LösviktsLEGO!)
 
(...) Nej, men längre! Pris? Åka på lördag? *sss* Anki mördar mig :) /Tobbe (21 years ago, 24-Nov-03, to lugnet.loc.se)
 
  Re: All that has an beginning must have an end (Re: FOTW: LösviktsLEGO!)
 
(...) Fick på lördagen ett samtal från en kontakt i Leksand som varit in på en leksaksaffär i staden och hon sa att där fanns det fortfarande låda kvar. Det var inte det enda positiva, det var även trevligt att höra att den lådan i sin tur stod på (...) (21 years ago, 23-Nov-03, to lugnet.loc.se)
 
  All that has an beginning must have an end (Re: FOTW: LösviktsLEGO!)
 
Tråkiga nyheter... La precis på luren, Harri har varit på Barnens Hus i Borlänge och tänkte rota lite i lådan - som var väck! Han intervjuade en anställd och lådan var slutsåld och de skulle inte ta in något mera. Dags att tömma där det finns? (...) (21 years ago, 21-Nov-03, to lugnet.loc.se)
 
  Re: Nya färger (gråa och bruna)
 
(...) Det verkar vara mest den mörgrå som det har någon större praktisk betydelse för. Den "normalgrå" verkar rätt snarlik i vilket fall, dessutom är mina normalgrå bitar av sådan färgvariation att det knappast spelar någon roll om de nya grå är en (...) (21 years ago, 21-Nov-03, to lugnet.loc.se)
 
  Re: Nya färger (gråa och bruna)
 
(...) Nä, såna här explosioner uppkommer nästan varje år vid den här tiden. När info om de nya seten läcker ut så är det alltid anhängare på båda sidor som fajtas om ehuru det hela är bra eller dåligt. Den här gången gäller det färg. Jag läser det (...) (21 years ago, 21-Nov-03, to lugnet.loc.se)
 
  Re: Nya färger (gråa och bruna)
 
(...) Tack för tipset, Jag är aldrig inne på .general så nyheten hade gått mig förbi tills nu...! Jag är mycket förvånad att det inte kommit upp på .cad ännu. Det ställer ju till en förfärlig oreda. Kanske är alla caddare föstummade/förtvivlade...? (...) (21 years ago, 20-Nov-03, to lugnet.loc.se)
 
  Nya färger (gråa och bruna)
 
Jahapp.. några kommentarer i ämnet som ventileras i .general ifrån den svenska lagledarbänken? =) /J (21 years ago, 20-Nov-03, to lugnet.loc.se)
 
  Re: FOTW: LösviktsLEGO!
 
(...) och (...) Det gör det. Jag har följt innehållet i Sagolands lådor under de senaste veckorna och man kan tydligt se att de fylls på med nya bitar (som inte funnits förut). 6256 Plate fanns bara i vitt för några veckor sedan. I förra veckan (...) (21 years ago, 18-Nov-03, to lugnet.loc.se, lugnet.loc.dk)
 
  Re: FOTW: LösviktsLEGO!
 
Hej! Bra att det sprider sig, bara att hoppas att sortimentet kommer att bytas och underhållas framöver. En del roliga fynd där, de limegröna 1 x 2 klossarna t.ex.. /Tobbe (21 years ago, 18-Nov-03, to lugnet.loc.se, lugnet.loc.dk)
 
  Re: FOTW: LösviktsLEGO!
 
(...) Hej, Jeg har nu købt 4 poser Pick-a-brick på Fisketorvet i København, 50 DKr pr styk. De vejede henholdsvis 334, 398, 428 og 410 gram og indeholdt 197, 324, 360, 400 Lego klodser. Blandt de mest interessante var: 134 x 3837 Minifig Shovel (...) (21 years ago, 18-Nov-03, to lugnet.loc.se, lugnet.loc.dk)
 
  Re: Oscar fick en 4401...
 
(...) Ja, de verkar vara riktigt bra faktiskt. Jag har själv en Mini Robots ((URL) efter att S@H leverarade födelsedagspresenten som skulle till min lillebror i Umeå till mig istället. (Vilket jag skrev och gnällde lite på var på jag fick svar att (...) (21 years ago, 17-Nov-03, to lugnet.loc.se)


Next Page:  5 more | 10 more | 20 more

Redisplay Messages:  All | Compact

©2005 LUGNET. All rights reserved. - hosted by steinbruch.info GbR