To LUGNET HomepageTo LUGNET News HomepageTo LUGNET Guide Homepage
 Help on Searching
 
Post new message to lugnet.loc.seOpen lugnet.loc.se in your NNTP NewsreaderTo LUGNET News Traffic PageSign In (Members)
 Local / Sverige / 1451
    Bygger ni inget? —Tobbe Arnesson
   Kom igen nu då, jag kan väl inte vara den enda som bygger saker? Snart hoppas jag få tid till att uppdatera SweLUG-sidan med bilder från träffen hemma hos mig... /Tobbe (21 years ago, 23-Apr-03, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Bygger ni inget? —Joakim Olsson
     Ha, ha.. Jag har nog inte byggt nåt på flera år. Men snart är det väl dax.. kanske. =) /Jocke "Tobbe Arnesson" <StPnAtM@lotek.nu> wrote in message news:HDsx1n.15rE@lugnet.com... (...) träffen (...) (21 years ago, 23-Apr-03, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Bygger ni inget? —Joakim Olsson
     Måste medge att jag är ruskigt sugen på att bygga ett saftigt rymdskepp. Men jag har lite av samma problem som Ralf. Bitarna man var van att bygga med "sitter i kroppen" så man är inte van att använda de nya bitarna på samma vis. Men det är väl en (...) (21 years ago, 23-Apr-03, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Bygger ni inget? —Tobbe Arnesson
     (...) Ett rejält rymdskepp vore skoj! Jag har precis börjat fnula med några mindre (som de som kom till LEGO-festen vet). Riktigt skoj faktiskt, Jonatan var även en skapare av övning då skeppet for i golvet :) Fast ett stort skepp tar massor av (...) (21 years ago, 24-Apr-03, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Bygger ni inget? —Pehter Abrahamsson
     Inget nytt sedan sist. Tidsbrist, men jag har några ideer. Måste bara fixa bitar också, har inte hjärta att ta isär gamla modeller. /Pehter (...) (21 years ago, 23-Apr-03, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Bygger ni inget? —Tobbe Arnesson
     (...) Jag brukar låta mina modeller stå en stund, lite beroende på hur jag känner för just den modellen, men sen åker de tillbaka i lådorna igen. Oftast om jag bygger något som behöver bitar från dem... Eftersom jag har en begränsad budget och (...) (21 years ago, 24-Apr-03, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Bygger ni inget? —Ralf Jonasson
     Har en plan om en skyskrapa.. problemet är bara att bara alla stora fönster (1x4x5)skulle på Brickbay gå på över tusen-lappen. Tar just nu nån månads paus från inköp. Köpte ju Brandstation 6382 på ebay i helgen.. /Raffe (...) (21 years ago, 23-Apr-03, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Bygger ni inget? —Tobbe Arnesson
     (...) Uj, det är onekligen en hel del pengar. Jag har ofta funderat vad folk gör med alla mängder av bitar de köper efter att de rivit det de byggt. T.ex. om du köpte alla dessa fönster, sen då? Jag vill minnas att det finns fönster på S@H också? (...) (21 years ago, 24-Apr-03, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Bygger ni inget? —Ralf Jonasson
     (...) Jo, det är en del.. skulle huset bli 10 våningar, skulle jag behöva runt 20 per våning.. Tror dock jag redan funderat ut hiss-delen av det hela.. Vad jag skulle göra med bitarna sen? Ingen aning faktiskt.. det är ju också ett problem.. Skulle (...) (21 years ago, 24-Apr-03, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Bygger ni inget? —Tobbe Arnesson
     (...) Vi är många som slåss om dem så antingen hinner de bli sålda eller så trissas priset upp tills det inte är någon bra affär längre. Jag har dock knipit fyra klipp därifrån. :) /Tobbe (21 years ago, 24-Apr-03, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Bygger ni inget? —Anders Isaksson
     "Tobbe Arnesson" <StPnAtM@lotek.nu> skrev i meddelandet news:HDsx1n.15rE@lugnet.com... (...) Mitt pågående projekt är av typen långvarigt :-) C:a 8% gjort. Får väl sticka emellan med något mindre komplicerat. Men inte idag... -- Anders Isaksson, (...) (21 years ago, 23-Apr-03, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Bygger ni inget? —Sebastian Persson-Pyykkö
     Hej! (...) Ska bara få farsan att lägga in bildera på min stridsvagn, så helt hopplöst är det inte... Har också en STOR borg på gång, ca 10% kvar att göra, för användning i ett TL 3 BrikWars. //Sebbe :) (21 years ago, 25-Apr-03, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Bygger ni inget? —Tobbe Arnesson
     (...) Skoj! Ser fram emot bilderna! /Tobbe (21 years ago, 28-Apr-03, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Bygger ni inget? —Josefin Andersson
      (...) Närå. Hej pojkar, ni minns väl mig? =) Jag bygger just nu - mitt långtidsprojekt - på ett hus i minifigurskala, eller vad det nu kan heta. Och inte vilket hus som helst, utan en kopia av mitt barndomshem. Har inga bilder just nu, men det är (...) (21 years ago, 26-Apr-03, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Bygger ni inget? —Tobbe Arnesson
     (...) *fundera* Hm... Vänta, nu kommer det åter - du är juh ho' från Ume'! (...) 60 vaddå? Pluttar, centimeter eller något annat? Jag har rekvirerat en ritning på mor och fars hus (även mitt barndomshem) och tänkte bygga det i 1:20 (Technic fig (...) (21 years ago, 28-Apr-03, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Bygger ni inget? —Johan Vettefors
     Jodå klart vi bygger, det är därför vi inte hinner lägga ut några bilder på det vi bygger :) Nåja, Har i alla fall lagt upp bilder av några modeller jag byggt på brickshelf. De av er som var på legoträffen hos Tobbe 11-13 april har redan sett några (...) (21 years ago, 29-Apr-03, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Bygger ni inget? —Tobbe Arnesson
     (...) :) (...) Kul att se att det ledde till något gott! (...) Finns även på bild här: (URL)Då jag inte har någon kamera, varken digital eller vanlig (...) det första som officiellt hamnde OnLine! Då jag av förkylningsanledningar "tvingas" stanna (...) (21 years ago, 29-Apr-03, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Bygger ni inget? —Henrik Johansson
   (...) Jag har stora planer iaf, men det varkar trögt att förverkliga dem. Det är lite trångt i min etta. Jag håller på och försöker röja upp nåt hörn att ha som bygghörna. Är det nån som har några bra sorteringstips? Själv har jag aldrig haft nån (...) (21 years ago, 29-Apr-03, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Bygger ni inget? —Tobbe Arnesson
   (...) Läs! (URL) några tips; Biltema säljer "fiskelådor" för smådelar rätt billigt. Jag har åtta för bl.a. drev, axlar, pins, specialplattor, angle connectors etc. etc.. (URL) som säljer lösgodis ställer ofta ut tomma lådor i entrén så att folk kan (...) (21 years ago, 29-Apr-03, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Bygger ni inget? —Joakim Olsson
      "Tobbe Arnesson" <StPnAtM@lotek.nu> wrote in message (...) folk (...) dock (...) i (...) stapel (...) Japp, de där lådorna är "görbra". Men jag börjar bli rätt trött på staplandet och funderar på att bygga nåt ställ på väggen att ha dem i. Nåt där (...) (21 years ago, 29-Apr-03, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Bygger ni inget? —Tobbe Arnesson
     (...) Jag har satt en lapp på vardera låda, t.ex. "2 x 4 bricks (3001)". Eller rättare sagt, jag har fyra lappar per låda. En på vardera sida. Fast det systemet är en smula kullkastat för stunden då jag nyss omorganiserat större delen av det hela. (...) (21 years ago, 30-Apr-03, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Bygger ni inget? —Henrik Johansson
     (...) Tack för tipsen! (...) Aha! Det är som att se bilder på vad som snurrar runt i min hjärna! Nu vart jag inspirerad. (...) Ja, det får vi hoppas. /Henrik (21 years ago, 30-Apr-03, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Bygger ni inget? —Tobbe Arnesson
     (...) Så lite så! (...) Tänkte väl att du skulle gilla den :) /Tobbe (21 years ago, 30-Apr-03, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Bygger ni inget? —Henrik Johansson
   (...) Verkar som vi har fått lite tur iaf, de tar nu emot preorders på några olika sensorer och det verkar som de tänker ta upp produktionen av flera modeler också. Fast det kan nog ta en stund innan det händer nåt mer... Läs mer här: (URL) har jag (...) (21 years ago, 15-Dec-03, to lugnet.loc.se)
 

©2005 LUGNET. All rights reserved. - hosted by steinbruch.info GbR