To LUGNET HomepageTo LUGNET News HomepageTo LUGNET Guide Homepage
 Help on Searching
 
Post new message to lugnet.loc.seOpen lugnet.loc.se in your NNTP NewsreaderTo LUGNET News Traffic PageSign In (Members)
 Local / Sverige / 2469
    Re: Announcing: SWELUG 7 —Olof Dahlberg
   (...) Ah-ha! Stora idélampan på: Lasso-roboten "Jon Wayne" ska få alla andra på fall! (Man kan kanske bygga en snara av pneumatikslang eller en lång kedja av gummiband, eller några såna där räfflade slangar, eller axlar och knutkors, eller... ojdå, (...) (20 years ago, 15-Feb-05, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Announcing: SWELUG 7 —Tobbe Arnesson
   (...) Busted ;) Jag har några vapenidéer. Ska bli skoj att försöka förverkliga dem. Här är vad Andréas skrev: "Regler till Robotwars: 1 Rcx och 1 Fjärrstyrningsenhet (ingen rcx-fjärrkontroll) Mått 50x50x50 Den får fälla ut saker i efterhand men utan (...) (20 years ago, 15-Feb-05, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Announcing: SWELUG 7 —Akira öberg
     Hejjsan: jag har oxå några fråger angående RW: (...) Man borde ju får ha flera Fjärrstyrningsenheter som te x 8366 SUPERSONIC RC så länge man har dom på 1 kanal eller? lite svar på tobbes frågor: (...) 1, visst kan vi ha nån typ av kant men de ska (...) (20 years ago, 15-Feb-05, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Announcing: SWELUG 7 —Tobbe Arnesson
      Kan man byta frekvens på de där radiostyrningarna? Så inte två med samma frekvens hamnar i samma match? Det borde inte vara så många olika frekvenser på de radiostyrningar LEGO tillverkat. Någon som vet vilken frekvens/kanal som används? Funderar (...) (20 years ago, 16-Feb-05, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Announcing: SWELUG 7 —Andréas Rootzén
     "Man borde ju får ha flera Fjärrstyrningsenheter som te x 8366 SUPERSONIC RC så länge man har dom på 1 kanal eller?" Hur ska man kunna styra mer än en enhet på samma kanal?... Håller med om att det inte ska vara sumobrottning eller att bara putta ut (...) (20 years ago, 16-Feb-05, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Announcing: SWELUG 7 —Tobbe Arnesson
      (...) Handkontrollen bör räknas med i robotvikten så man inte vinner några fördelar med att ha batterierna i näven. Eller det kanske man gör ändå. (...) Även sådana här gigantiska paketsnoddar som är väldigt kraftfulla? Tycker det ska vara en (...) (20 years ago, 16-Feb-05, to lugnet.loc.se)
     
          Re: Announcing: SWELUG 7 —Akira öberg
      Hejjsan jag tycker sladdstyrt är helt oki oxå (...) jag tycker handkontrollen å batterier som driver handkontrollen inte ska räknas med i vikten. Men om du har batterier som driver nått på robboten som inte sitter ihop med robboten så borde dom (...) (20 years ago, 16-Feb-05, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Announcing: SWELUG 7 —Akira öberg
     (...) man får flera motorer, som kan göra saker samtidigt de är väll så jag tängt. /Akira (20 years ago, 16-Feb-05, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Announcing: SWELUG 7 —Andréas Rootzén
     (...) Ja enligt mig så kan det väl inte vara nått problem...någon annan som ser nått skumt i det här? Du menar alltså att du vill ha 2x3motorer som går i par om två...det går ju likabra att ha alla motorerna kopplade på den första och byta batterier (...) (20 years ago, 16-Feb-05, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Announcing: SWELUG 7 —Akira öberg
      (...) jo de e ju sant.. men ja öööö tanken var väll att man fick mera ström om man hadde 2 motagare, men visst de går ju att byta batterier om de skulle va så. /Akira (20 years ago, 16-Feb-05, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Announcing: SWELUG 7 —Tobbe Arnesson
     (...) Öh? (...) Tanken är väl, som jag förstått det, att låta två mottagare reagera samtidigt på sändarens utsignal. Om man t.ex. startar motor för framåt via sändaren startar två motorer i roboten, de går alltså parallellt. Ger dubbla styrkan på (...) (20 years ago, 17-Feb-05, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Announcing: SWELUG 7 —Tobbe Arnesson
     (...) Anledningen att jag frågar är att om jag ska bygga en RCX-styrd robot helt utan extern styrning vore det bra om den kan hålla sig själv innanför någon linje med ljussensorn. Beror på golvtypen men en remsa eltejp kan räcka som sarg för det (...) (20 years ago, 16-Feb-05, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Announcing: SWELUG 7 —Andréas Rootzén
     Citaten tagna från Tobbe (...) Jo såklart...även om man bör kunna få dra av vad en Legofjärr väger. (...) Jo det är nog schystast (...) Jag tänkte snarast på om man utvinner större kraft ur motorer och då vinner fördelar men med polaritetsvändare så (...) (20 years ago, 16-Feb-05, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Announcing: SWELUG 7 —Olof Dahlberg
     (...) Jodå, tejpgräns funkar väl på (ljusbrun) plastmatta, och flyttkartongerna jag tar dit allt LEGO i går väl bra att ha som (lagom) hård gräns kanske? Huset ligger nu ute till salu på nätet om någon vill se var SWELUG 7 äger rum: (URL) webbnummer (...) (20 years ago, 16-Feb-05, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Announcing: SWELUG 7 —Tobbe Arnesson
     (...) Eller så kikar man här där man även kan få vägbeskrivning från olika platser i landet: (URL) (20 years ago, 16-Feb-05, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Announcing: SWELUG 7 —Tobbe Arnesson
   (...) Okay grabbar. Jag har problem! Enbart ett körbart chassi är uppe i 2 kg och då har jag inte börjat bygga vapen eller på höjden än! Roboten är under den stipulerade 50 x 50 x 50 cm gränsen med marginal och som sagt bara ett chassi, dvs. ett (...) (20 years ago, 17-Feb-05, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Announcing: SWELUG 7 —Tobbe Arnesson
   Eller så skippar vi viktgränsen helt och hållet eftersom den är ganska ointressant? Bygger man för tung robot blir den långsam medan en lättare 'bot är snabb. Båda kan ha sina fördelar. 50 x 50 x 50 cm är rätt stort förresten, men det är en bra (...) (20 years ago, 18-Feb-05, to lugnet.loc.se)
 

©2005 LUGNET. All rights reserved. - hosted by steinbruch.info GbR