To LUGNET HomepageTo LUGNET News HomepageTo LUGNET Guide Homepage
 Help on Searching
 
Post new message to lugnet.loc.nlOpen lugnet.loc.nl in your NNTP NewsreaderTo LUGNET News Traffic PageSign In (Members)
 Local / Nederland / 1701
1700  |  1702
Subject: 
Re: LEGO hobby met minder ruimte
Newsgroups: 
lugnet.loc.nl
Date: 
Thu, 9 Oct 2003 18:48:35 GMT
Viewed: 
6548 times
  
In lugnet.loc.nl, Paul Janssen wrote:
   mijn Lego treinen is ook inderdaad het allerlaatste dat ik zal opgeven. Ik denk dat ik inmiddels zo’n beetje alle treinen heb; treinen zijn het enige dat ik “spaar”.

Inderdaad zonde als je dat verkoopt. Ik heb wel eens een losse treinbaan gekocht (alleen rails, transfo en motor). De LEGO-onderdelen hielden ze dan. Kostte weinig. M’n broer kocht dat ook eens. Ik deed dat puur om het 9V motortje. Ze moesten eens weten hoeveel waarde treinen vertegenwoordigen.

Sparen gaat mij nog iets te ver (ruimtegebrek en doe er niets mee). Een kennis van me heeft wel nagenoeg alles. Alleen een rood 12V motortje ontbreekt.

   Nee, ik heb een luchtontvochtiger (is dat een woord?) gekocht. Dat werkt prima. Ik kan de luchtvochtigheid op zo’n 30% houden. Vochtig is niet erg voor Lego, maar fataal voor dozen en instructions (ben het Nederlandse woord vergeten, handleiding??)

Dat ken ik. Als ik iets tweedehands opkoop, was ik het eerst voor het m’n collectie onderdelen ingaat. Daar kan LEGO makkelijk tegen (wel met handwarm water). Nagenoeg alle dozen zijn er nog. M’n vader bewaarde ze omdat het zo nog meer waard zou zijn. Geen verkeerde inschatting. Bijna alle dozen zitten in een kast op de zolder. Helaas was het dak een keer lek en hebben een paar dozen waterschade opgelopen, waaronder ook een paar 12V treindozen :(

Die dozen nemen trouwens ook veel ruimte in beslag. Kleintje hebben we in grote gestopt.

   toen ik die aanbieding zag heb ik ook maar even besteld. M’n vader belde me op om te zeggen dat een vrachtlading aangekomen was. Ik had geen idee hoe veel riumte 20 van die dingen inneemt. Per reis van Nederland naar USA kan ik er twee meeslepen, het duurt nog een tijdje voor ik ze allemaal hier heb....

En die dozen nemen helemaal veel ruimte in beslag. Toch bewaren we ze alle zes. Maar twintig stuks, is dat niet wat veel??

   stoppen met kopen probeer ik ook steeds weer, maar de winkels hier in Columbus, Ohio (US), met hun 75% korting op Lego maken dat erg moeilijk...

Dat is dan wel erg aanlokkelijk. Vroeger kocht ik in de plaatselijke winkel nog wel eens een afgeprijsde Technic of Model Team doos. Ik gokte er op dat de prijs zakte en meestal was die er dan nog wel. Nu het huidige LEGO in de winkels voor mij verre van interessant is kan ik de portemonnee wat makkelijker dichthouden. Alleen op S@H moet ik nog wel eens wat bestellen en ook Bricklink helpt me meestal verder. Maar ja, die kleine hoeveelheden losse onderdelen verdwijnen geruisloos in m’n verzameling onderdelen dus echt veel meer ruimte nemen die niet in beslag.

   kom naar NL in 3 weken, te laat voor Legoworld :( Volgend jaar zal ik beter plannen....

Kan iemand mij vertellen wat er zoal te zien zal zijn aan zelfbouw? Het eerste jaar ben ik geweest, maar toen viel het aanbod een beetje tegen. Vorig jaar was ik er niet, maar zag ik op verschillende foto’s dat er veel meer zelfbouw was. En daar kom ik eigenlijk voor op zo’n evenement. En kan ik wel kaarten kopen aan de kassa in Zwolle, want twee jaar geleden was dat nogal problematisch ....

Mvg,

Dennis Bosman LEGO Trucks & Bouwmachines



Message has 1 Reply:
  Re: LEGO hobby met minder ruimte
 
(...) De ruimte voor zelfbouwers (veel Bouwsteen-leden uiteraard) is dit jaar ongeveer 15x zo groot als 2 jaar terug, dus je kunt je lol op. Kaarten kun je NIET aan de kassa kopen!! OP www.legoworld.nl online, en in de winkels van Intertoys. That's (...) (21 years ago, 9-Oct-03, to lugnet.loc.nl, FTX)

Message is in Reply To:
  Re: LEGO hobby met minder ruimte
 
(...) mijn Lego treinen is ook inderdaad het allerlaatste dat ik zal opgeven. Ik denk dat ik inmiddels zo'n beetje alle treinen heb; treinen zijn het enige dat ik "spaar". (...) Nee, ik heb een luchtontvochtiger (is dat een woord?) gekocht. Dat (...) (21 years ago, 9-Oct-03, to lugnet.loc.nl, FTX)

12 Messages in This Thread:





Entire Thread on One Page:
Nested:  All | Brief | Compact | Dots
Linear:  All | Brief | Compact

This Message and its Replies on One Page:
Nested:  All | Brief | Compact | Dots
Linear:  All | Brief | Compact
    

Custom Search

©2005 LUGNET. All rights reserved. - hosted by steinbruch.info GbR