To LUGNET HomepageTo LUGNET News HomepageTo LUGNET Guide Homepage
 Help on Searching
 
Post new message to lugnet.loc.seOpen lugnet.loc.se in your NNTP NewsreaderTo LUGNET News Traffic PageSign In (Members)
 Local / Sverige / 776
    Jönssonligans LEGO manick. —Tobbe Arnesson
   Hejsan! Jag minns vagt att i en Jönssonliganfilm använde de sig av en LEGO kreation i blått som kunde vandra i trappor m.m.. Frågan är vilken av filmerna? Jag skulle vilja se mer av den och kanske bygga en kopia... /Tobbe (24 years ago, 27-Dec-00, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Jönssonligans LEGO manick. —Fredrik Glöckner
     (...) I Norge lages de samme filmene under navnet "Olsenbanden". Jeg husker at jeg hørte om denne LEGO-tingen, men jeg så ikke filmen selv. Jeg tror det må ha vært i begynnelsen av 80-tallet. Etter det jeg ble fortalt den gangen, ble LEGO-tingen (...) (24 years ago, 27-Dec-00, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Jönssonligans LEGO manick. —Tobias Möller
     Om jag minns rätt så var det en bil med en sexbent "walker" på. Jönssonligan/Olsenbanden gömde sig i en ventil, varifrån de skickade ut bilen. Bilen körde fram till en trappa, och åkte upp för trappan genom att skjuta sina hjul upp och ner (lite (...) (24 years ago, 28-Dec-00, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Jönssonligans LEGO manick. —Anders Isaksson
     "Tobbe Arnesson" <tnt@arnesson.nu> skrev i meddelandet news:3a49fa4d.190281...net.com... (...) Om inte jag och Johannes minns alldeles fel, så var det i den allra första filmen (Jönssonligan??) Problemet med den konstruktionen är nog att den såg ut (...) (24 years ago, 27-Dec-00, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Jönssonligans LEGO manick. —Tobbe Arnesson
     (...) Borde vara "Varning för Jönssonligan" från '81 isf. (URL) kom "Jönssonligan & DynamitHarry" (URL) dröjde det ända till '84 innan "Jönnsonligan får guldfeber" (URL) verkar ha funnits på tidigt '70-tal!? (URL) bekannt jag talte med sa att (...) (24 years ago, 29-Dec-00, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Jönssonligans LEGO manick. —Tobias Möller
      Den hade mycket rktigt de gamla motorerna och den gamla batteriboxen (den avlånga grå staven) men den hade de nya grå kugghjulen, i de vanliga storlekarna (liten, mellan, stor och jättestor ^-^). --Tobias (...) (24 years ago, 29-Dec-00, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Jönssonligans LEGO manick. —Fredrik Glöckner
     (...) Det ville vara jättekul! Det er vel neppe lov å distribuere utdrag fra filmer på den måten, men jeg tror neppe noen vil reagere på det. I hvert fall ikke om man gjør det litt diskret. Jeg tror ikke det er noen vits i å spørre (...) (24 years ago, 29-Dec-00, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Jönssonligans LEGO manick. —Tobias Möller
     Åh, åh, öhm, det var... *funderar frenetiskt* Jag minns inte. Men det var en tidig film, innan Rocky åkte tillbaka til Finland. Om jag inte minns fel så var inte i den filmen när de mötte Dynamit-Harry, så då finns det inte så många filmer att välja (...) (24 years ago, 27-Dec-00, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Jönssonligans LEGO manick. —Tore Eriksson
     Har också tänkt bygga "walkern". Jag vet att det var en i första filmen*, och har en stark känsla av att det förekom en i den andra också, men det är jag inte lika säker på. Jag har den på video, men filmen är i dåligt skick. Ska kolla igen när jag (...) (24 years ago, 28-Dec-00, to lugnet.loc.se)
   
        SV: Jönssonligans LEGO manick. —Tommy Larsson
   (...) Jag har för mig att det är "Jönssonligan och Dynamit-Harry" (eller något i den stilen) dvs den film där Harry var med för första gången. ("Vilken jävla smäll det blev!") /Tommy (24 years ago, 27-Dec-00, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Jönssonligans LEGO manick. —Eric Hampusgård
   Precis, Jönssonligan och Dynamit-Harry Filmen börjar med att man ser månen och sedan panorerar de ner över spiran till Berns salonger där det första inbrottet sker. Jag har för mig att alla filmerna börjar mer eller mindre likadant, vilket är lite (...) (24 years ago, 2-Jan-01, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Jönssonligans LEGO manick. —Tobias Möller
   Nja, jag vill minnas att saken som vred upp dörren var nånting i stil med två 1*8 TECHNIC-klossar, lagda parallellt med varandra med två knoppars mellanrum, så här: || Över dem satt en eller två 2*4-klossar, som höll ihop dem. Men jag kan ju ha fel. (...) (24 years ago, 2-Jan-01, to lugnet.loc.se)
 

©2005 LUGNET. All rights reserved. - hosted by steinbruch.info GbR