To LUGNET HomepageTo LUGNET News HomepageTo LUGNET Guide Homepage
 Help on Searching
 
Post new message to lugnet.loc.seOpen lugnet.loc.se in your NNTP NewsreaderTo LUGNET News Traffic PageSign In (Members)
 Local / Sverige / 344
    Re: Delvis off-topic —Tobias Möller
   Nu har jag varit och läst vad jag fick för svar när jag ställde min fråga i comp.games.developme...ming.misc, jag hade ett svar, som sa att C eller C++ var bäst att börja med. De rekommenderade även Pascal, men visste inte om det var tillgängligt (...) (24 years ago, 21-May-00, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Delvis off-topic —Anders Isaksson
     Tobias Möller skrev i meddelandet <392781FD.8273E64F@t...ia.com>... (...) Jo, varje fanatiker rekommenderar sin egen favorit :-) (Pascal, Pascal, Pascal, Pascal, PASCAL!) (...) Ärligt talat vet jag inte vad det finns för utvecklingmiljöer för Mac (...) (24 years ago, 21-May-00, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Delvis off-topic —Tobias Möller
     Klik'n'Play fanns iallafall till mac, jag spelade der hos en kompis som hade Mac. Men den senaste versionen finns nog bara till PC. Jag ska låna böcker idag på biblioteket, eller köpa någon. Jag ska se efter om Pascal fungerar med Mac, annars satsar (...) (24 years ago, 22-May-00, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Delvis off-topic —Jacob Sparre Andersen
   Tobias: (...) Hvis du skal til at lære at programmere vil jeg stærkt fraråde C og C++. De er ikke særlig velegnede til at lære god programmeringspraksis. Pascal er ikke noget helt dårligt valg. Specielt til MacOS, der vist oprindeligt blev skrevet i (...) (24 years ago, 22-May-00, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Delvis off-topic —Tobias Möller
   In lugnet.loc.se, Jacob Sparre Andersen writes: Då satsar jag på Pascal eller Ada. Jag ska till biblioteket snart och då ska jag se vad jag kan hitta. Jag måste också ha tag i en kompilerare som kan göra Pascal/ada-koden till ett program, kan man (...) (24 years ago, 22-May-00, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Delvis off-topic —Anders Johansson
     In lugnet.loc.se, Tobias Möller writes: ... (...) På (URL) finns en Pascal kompilator till macen, jag har inte använt den versionen själv men känner igen namnet från skoltiden. Jag tror att det är "enklare" att komma igång med Pascal än ADA, men ... (24 years ago, 22-May-00, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Delvis off-topic —Tobias Möller
     Jag har laddat ner Pascal-kompilatorn nu. Så fort jag fått tag i en Pascal-bok ska jag börja kika på den. (...) "Men" vaddå? Är ADA bättre? Jag tror ändå jag ska satsa på Pascal, men kan man göra enkla spel (typ "invaders") i Pascal? Mina kompisar (...) (24 years ago, 22-May-00, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Delvis off-topic —Tore Eriksson
      Jag har en bibeltjock bok som heter "PC Game Programming Explorer". Den verkar bra och lättfattlig, fast tyvärr har jag inte hunnit utforska den. En diskett med C-kod för mus- och joystickstöd medföljer och en exempel på bl a shoot'em up spel. (Här (...) (24 years ago, 22-May-00, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Delvis off-topic —Anders Johansson
     (...) Jag menade bara att det är vad jag tycker. Såg att Jacob Sparre Andersen postade en länk till en ADA kompilator så du kan ju prova båda och se vad som passar dig bäst. Som jag ser det finns det två typer av programmerare, de som ständigt (...) (24 years ago, 23-May-00, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Delvis off-topic (mer än delvis) —Anders Isaksson
     Anders Johansson skrev i meddelandet ... (...) Men man får inte glömma bort att de olika programmeringsspråken _är_ olika - vissa styr användaren betydligt hårdare än andra. Jag _tror_ att det är bra/nyttigt att börja med ett ganska hårt styrande (...) (24 years ago, 23-May-00, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Delvis off-topic —Jacob Sparre Andersen
   Tobias: (...) Du kan hente GNU Ada til PowerMac på adressen ftp://cs.nyu.edu/pub...mac/3.12p/ (husk at læse readme-filen først - jeg er ikke sikker på at den ikke kræver et eller andet specielt) (...) CodeWarrior kan håndtere Pascal (jeg har dog (...) (24 years ago, 23-May-00, to lugnet.loc.se)
 

©2005 LUGNET. All rights reserved. - hosted by steinbruch.info GbR