To LUGNET HomepageTo LUGNET News HomepageTo LUGNET Guide Homepage
 Help on Searching
 
Post new message to lugnet.loc.seOpen lugnet.loc.se in your NNTP NewsreaderTo LUGNET News Traffic PageSign In (Members)
 Local / Sverige / 2238
    Pneumatikslang —Andréas Rootzén
   Hej allihopa. Har sett lite moc:s som använder transparant pneumatikslang och undrar var man skulle kunna köpa sådan här i sverige ...eller vanligt slang för den delen som passar. Skulle vilja köpe en större mängd och känner inte att det är ett (...) (20 years ago, 21-Oct-04, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Pneumatikslang —Olof Dahlberg
     (...) ELFA har PVC-slang, transparent eller svart, i enmeterslängder, för några kronor per meter (det står inte så på hemsidan, men jag tror det står fel; 3 kronor för 100 meter låter orimligt). Jag vet inte vilken dimension som passar bäst, men det (...) (20 years ago, 22-Oct-04, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Pneumatikslang —Andréas Rootzén
     (...) Ser inte fel ut...transparent är nog det bästa iaf för min del.. Kollade lite med skjutmåttet, visserligen analogt, men jag tycker att legoslangen har en innerdiameter som mycket väl överrensstämmer med 2,15 och fästpunkterna är ca 3,1. Skulle (...) (20 years ago, 23-Oct-04, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Pneumatikslang —Eric Hampusgård
     In lugnet.loc.se, Andréas Rootzén wrote: Olof: (...) Andreas: (...) Jag kan tänka mig att vara med på 50-100 meter också, om det ändå ska beställas. Jag tänker tuta ner till träffen i Jönskvarna, så om en gemensam beställning går via den adressen (...) (20 years ago, 25-Oct-04, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Pneumatikslang —Olof Dahlberg
     (...) Angående slang från ELFA kan jag meddela att jag beställde en meter vardera av svart och transparent för prov i fredags, kommer förmodligen idag, så jag kan antagligen meddela resultat ikväll (om jag får tid, man vet aldrig säkert) och (...) (20 years ago, 25-Oct-04, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Pneumatikslang —Olof Dahlberg
     (...) Hej igen. Nu har jag testat slangarna. Det var inte riktigt den sorts slang jag hade tänkt mig, den är inte alls gummiartad, snarare "plastig". Den deformeras en hel del när man sätter den på anslutningarna, och sitter kvar okej, men inte så (...) (20 years ago, 25-Oct-04, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Pneumatikslang —Tobbe Arnesson
     (...) Går det att sätta en 1 x 2 Technic kloss över slangen på anslutningen? Det är ett rätt bra sätt att låsa dem med originalslangarna. Funkar med vad som helst som en Technic axel kan rotera i. /Tobbe (20 years ago, 28-Oct-04, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Pneumatikslang —Olof Dahlberg
     (...) Hallå. Nu har jag provat olika varianter på detta, och kan rapportera följande resultat (jag är hemma med en rätt trälig förkylning idag): Slangen har, före användning, en ytterdiameter något mindre än den på dessa: (URL) och den går att trä (...) (20 years ago, 29-Oct-04, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Pneumatikslang —Andréas Rootzén
     Eh...beställdes det någon slang till mig? Skrev att jag ville ha men sedan han jag inte svara inom tidsramen för beställning så jag bara undrar hur jag tolkades med. Har varit på utbildning så jag har saknat uppkopplingsmöjligheter...är det beställt (...) (20 years ago, 31-Oct-04, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Pneumatikslang —Olof Dahlberg
     (...) Jag tar med till träffen, så får ni slåss om dom ;) Olof (20 years ago, 1-Nov-04, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Pneumatikslang —Olof Dahlberg
     (...) Jag glömde ju slangen hemma, förstås, och de stumpar jag hade med mig glömde jag visa upp ordentligt, så jag skickar varsitt brev med provbitar till alla som mailar mig sin adress (Om jag inte hittar den i alla fall, eller vet den redan) Jag (...) (20 years ago, 16-Nov-04, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Pneumatikslang —Tobbe Arnesson
      Utifall du hittar min adress (inte så svårt) så behöver du inte skicka till mig ändå. Jag har så jag klarar mig, antar detsamma gäller Harri (han uttryckte sig så i helgen iaf.). Tack ändå! Hälsar, /Tobbe (20 years ago, 16-Nov-04, to lugnet.loc.se)
    
         Re: Pneumatikslang —Andréas Rootzén
     In lugnet.loc.se, Olof Dahlberg wrote: <klipp> (...) Å tackar ...var jag inte så svår att hitta på nätet eller?...finns bara en av mig och det är jag.... (...) Jo HARRI jag är impad...är inte så mycket för småsaker och snottar och inte heller (...) (20 years ago, 16-Nov-04, to lugnet.loc.se)
   
        Re: Pneumatikslang —Harri Manni
   (...) Jag har köpt vakumslang på OK-macken, inte många kronor metern! Borde rimligtvis finnas på andra välrustade mackar. Ta med en originalslang för att jämföra med. Funkat fin fint för mig i alla fall. :) (20 years ago, 22-Oct-04, to lugnet.loc.se)
 

©2005 LUGNET. All rights reserved. - hosted by steinbruch.info GbR