To LUGNET HomepageTo LUGNET News HomepageTo LUGNET Guide Homepage
 Help on Searching
 
Post new message to lugnet.loc.seOpen lugnet.loc.se in your NNTP NewsreaderTo LUGNET News Traffic PageSign In (Members)
 Local / Sverige / faq_1

Vart köper man lämpligen LEGO som svensk?

S: Den främsta källan är nog leksaksaffärer runt om i landet, ibland har de utförsäljning och då är en bra tidpunkt att slå till. De vanliga priserna kan knäcka vilken plånbok som helst.

LEGO (firman) har en produktlivslängd på två-tre år innan artikeln slutar tillverkas och “ska bort” ur varulagret, då dumpas priserna. Anledningen är att de inte kan ha hur mycket som helst i produktion/lager. Leksaksaffärer tenderar att tömma hyllorna efter jul och efter sommaren och då kan man hitta LEGO till extrapris om man har tur.

För att veta vilka set man vill ha kan det vara bra att kolla upp dem på Lugnet och Peeron. Jag har t.ex. min Palm fylld med listor på setnummer, antal bitar och rekommenderat pris i USA. Denna info kan du hitta här.

En del set säljs bara genom Shop at Home (förk. S@H), speciellt då Legends serien som är gamla set som produceras på nytt. Man kan även köpa bitar i “bulk” och genom att ange koden AFOL 23 kan man även få viss rabatt på större köp. Även S@H sänker sina priser (50%) på sådant som har utgått ur sortimentet.

Det kan även vara bra att hålla koll på den svenska diskussionsgruppen där fynd ofta rapporteras.

Andra källor är att köpa begagnat LEGO via annons och auktionssiter som Blocket och Tradera.

Har du vägarna förbi Ge-Kås i Ullared så tycker jag du ska stanna till och ta en kik på deras LEGO-sortiment. Priserna ligger runt halva rekommendationspriset på nya set. Sortimentet är mycket varierat och även äldre set kan finnas ibland, likväl som nya. Ge-Kås köper in stora lager runt om i världen och säljer det i sin butik därför är det aldrig samma grejjer där. De har även postorder men ingen katalog över sitt LEGO, dock rapporteras det om vad som finns när någon svensk Lugnettare varit där på besök.

Ett riktigt bra pris hittar du hos Hikmet! De har inte så stort sortiment OnLine men kan ta hem, maila och fråga. Finns i Jönköping men skickar även hem.

Tillbaka till FAQ-sidan
All text, images, or trademarks in this document are the intellectual property of their respective owners.


©2005 LUGNET. All rights reserved. - hosted by steinbruch.info GbR